Avand in vedere dispozitiile art. 16 din Ordonanta nr. 2/2001, mentionat anterior,verifica cu extrema atentie daca:
– sunt cuprinse toate datele de identificare ale agentului constatator/inspector?
– datele tale sunt corecte si complete?
– fapta pentru care esti sanctionat este descrisa in litere, (de exemplu ” a condus autoturismul numarul …. trecand pe culoare rosie”)?
– verifica articolele in care se incadreaza fapta (rubrica fapta savarsita prevazuta de art…) si verifica daca sanctiunea aplicata coincide cu cea ce descrie fapta (rubrica “se sanctioneaza conform…”). De retinut: intre descrierea faptei in litere si incadrarea faptei intr-un articol trebuie sa existe precizie maxima, adica sa reiasa foarte clar ca fapta de a conduce autoturismul trecand pe culoare rosie, de exemplu, este cea incriminata si de art. indicat in rubrica “fapta savarsita prevazuta de art. …”
– verifica daca s-au trecut numele societatii de asigurare (daca este cazul), mentiunea ca se poate achita amenda in 48 de ore lucratoare, mentiunea ca se poate formula contestatie in termen de 15 zile si, nu in ultimul rand, obliectiunile tale si eventual datele despre martori sau indicarea motivului pentru care nu s-a luat niciun martor.


Art. 17 din Ordonanta nr. 2/2001
Lipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator, numele si prenumele contravenientului, iar in cazul persoanei juridice lipsa denumirii si a sediului acesteia, a faptei savarsite si a datei comiterii acesteia sau a semnaturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constata si din oficiu.

Pentru Contestarea proceselor verbale de contraventie contactati-ne la 07470591020.