Realize your constitutional right

with qualified help

Phone

877 123 0223

Onorariu Avocat
Conform Statutului profesiei de avocat, art 132, avocatul are dreptul la onorariu şi la acoperirea tuturor cheltuielilor făcute în interesul clientului său.
Prin urmare, onorariul este stabilit in functie de mai multe criterii.
1. Timpul si volumul de munca. Cu cat speta este mai indelungata, cu atat intra un volum mai mare de munca.
2. Natura, noutatea si dificultatea cazului. Prin “natura” se intelege categoria de actiune ce va fi intreprinsa (divort, evacuare, anulare, pretentii, etc), fiecare dintre aceste categorii suportand un anumit grad de dificultate.  
Niciuna dintre spete nu este identica cu alta de acelasi fel! Deci, avocatul, nu poate niciodata folosi un tipizat comun in toate dosarele de acelasi gen! Spre deosebire, activitatea notariala presupune exclusiv numai tipizate, recompletate ori de cate ori se solicita si pentru care se aplica aceleasi taxe.
3. Importanta intereselor din cauza. Cu cat intersele sunt mai mari, cu atat creste si presiunea psihica a avocatului, cu atat clientul devine mai incrancenat si se ridica mai multe probleme de rezolvat.
4. Notorietatea, titlurile si experienta avocatului ales. Cu cat avocatul detine o calificare mai mare, cu atat sansa de reusita a cazului va creste, dar tot atat cresc si tarifele.Ratiunea este simpla – fiind un avocat considerat “bun”, selectia clientelei se face si pe criterii financiare, altfel, nu ar mai avea timp nici pentru a bea apa.
5. Valoarea totala a avantajelor pe care le-ar putea primi un client, in urma muncii sale. Cu cat avantajele sunt mai mari, cu atat importanta creste, proportional cu interesele clientului.
6. Urgenta. Cu cat veniti mai tarziu la un avocat, sau in ultima clipa, cu atat cresc sansele ca onorariul final sa creasca.